Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση των μουσικών

Petite Perle 300×250

Σε νέα διαμαρτυρία προχωρά σήμερα Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα: 

"Με την αρχή της νέας χρονιάς η πανδημία μας ξανακλείνει μέσα και η Κυβέρνηση μας βγάζει έξω στο δρόμο.

Τα νέα μέτρα και οι δεσμεύσεις που ακούσαμε μέσα στις ¨γιορτές¨, με το καλημέρα προδίδουν για ακόμη μια φορά την στάση που επιλέγει η Κυβέρνηση να έχει,τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στον κλάδο του Πολιτισμού και των μουσικών.

Καπηλευόμενη το γεγονός ότι έδωσε κάποια επιδόματα από την αρχή της πανδημίας, προσπαθεί τώρα με πλάγιους τρόπους να κόψει από παντού(!), από όλα τα επιδόματα και από ότι δικαιούμαστε! Χαρακτηριστικό παράδειγμα : οι αιτήσεις αποζημίωσης Γενάρη και ο ¨κόφτης¨ που μπήκε για κάποιες ειδικότητες. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για αποζημιώσεις που βλέπουμε στην τσέπη μας –όσοι τις παίρνουμε- ένα και δύο μήνες μετά την αίτηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή μας.

Ζητούμενο αυτή την περίοδο που διανύουμε είναι η στάση μας μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε και θα έχουμε από εδώ και στο εξής, σαν καλλιτεχνικός κλάδος, σαν καλλιτέχνες και σαν εργαζόμενοι μουσικοί.

Η ανοχή μας έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.Τίποτα δεν μας χαρίζεται ,και αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να δείξουμε ακόμη μια φορά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, η οργή μας να γίνει φωνή διεκδίκησης και απάντησης στα σχέδιά τους!

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 10 Γενάρη θα δείξουμε έμπρακτα ότι βάζουμε ένα τέλος στην ατομική ευθύνη που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση! Τους στέλνουμε μήνυμα μαζικό,ότι δε θα γινόμαστε συνεχώς ο αποδιοπομπαίος τράγος για να καλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν σχετικά με την όλη διαχείριση της πανδημίας.!

Ζητάμε εδώ και τώρα:

  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός/αποκλεισμός της εργασίας μας.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου ,και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης καθώς και οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης
  • Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης.Δωρεάν PCR test. Κανείς να μην πληρώνει από την τσέπη του για την απαραίτητα test διάγνωσης!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ/ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΓΕΝΑΡΗ
11:00πμ ,πλ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

Πηγή: ekriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ