Θεμιστοκλέους: Έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 68,1% του γενικού πληθυσμού

Στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr μπορούν από σήμερα να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό.

Αυτό γνωστοποίησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, «ξεπεράσαμε τα 18.100.000 εμβολιασμούς στην Ελλάδα. Πάνω από 7,15 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που σημαίνει ποσοστό 68,1% του γενικού πληθυσμού.

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση, έχουν γίνει 3,97 εκατομμύρια εμβολιασμοί στους δικαιούχους. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει τρίτη δόση 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση και 3 μήνες μετά την πρώτη, στο μονοδοσικό εμβόλιο.

440 χιλιάδες που δεν έχουν προγραμματίσει το ραντεβού για αναμνηστική δόση και τους δίνεται προτεραιότητα, ώστε να μην χάσουν τις ημερομηνίες. Έχουν προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου.

Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν προθεσμία έως τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση προστίμων.

Θα δοθούν περισσότερα ραντεβού τις επόμενες ημέρες, κυρίως στην Αττική».

Παράλληλα, έγινε «έκκληση σε παιδίατρους για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό».

Ακόμη, τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος μη εμβολιασμού».

Επίσης, διευκρίνισε πως «από σήμερα, όσοι έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της ΕΕ ή στις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr».

Αναφορικά με το Παίδων Πεντέλης, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε: «Σήμερα λειτούργησε κανονικά, εκεί θα γίνουν δέκα εμβολιαστικές γραμμές, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μάλλον από Δευτέρα».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ