ΠΟΥ: Η Ομικρον θα μολύνει πάνω από τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης τις επόμενες 6–8 εβδομάδες

Petite Perle 300×250

Η «Ομικρον» θα μολύνει περισσότερο από τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες ανέφερε ο περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Πτωτικές τάσεις ή τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε πολλές χώρες, ο ρυθμός της όμως παραμένει σημαντικά υψηλότερος από εκείνον της «Δέλτα», σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα ο περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Ο κ. Κλούγκε ανέφερε επίσης ότι η «Ομικρον» θα μολύνει περισσότερο από τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.

Παρέθεσε δε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στην Ευρώπη, κατεγράφησαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα κορωνοϊού την πρώτη μόνον εβδομάδα του 2022, αριθμός που είναι υπερδιπλάσιος εκείνου που είχε καταγραφεί πριν από δύο εβδομάδες.

«Με αυτούς τους ρυθμούς, εκτιμάται ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού στην περιοχή θα προσβληθεί με την Όμικρον τις επόμενες 6 – 8 εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Κλούγκε.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ