Ηράκλειο: Έρχονται ανακοινώσεις για τις αναστολές στην εστίαση

Petite Perle 300×250

Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, για τους κλάδους που μπορούν να τεθούν σε αναστολή μετά την επιβολή των νέων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Την είδηση αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με την Ομοσπονδία πανελλαδικά, σύμφωνα με τις πιέσεις που έχει δεχτεί η κυβέρνηση, έχουμε πληροφορίες ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ότι μπορεί να ενταχθούν όλοι οι ΚΑΔ σε αναστολή, ανεξαρτήτου μουσικής αν έχουν τον ΚΑΔ της μουσικής και μπορούμε να έχουμε δικαίωμα στο 25% των αναστολών, είναι κάτι θετικό σε πρώτη φάση. Είναι κάτι και αυτό» σημείωσε η κα. Αντωνακάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύουν λέγοντας πως υπάρχει πληροφόρηση ότι θα παραμείνει το ωράριο αλλά θα γίνει άρση του μέτρου της μουσικής. «Με κάποιο τρόπο τα μεγάλα μαγαζιά μαζικής εστίασης, θα αποζημιωθούν, θα έχουν κάποιες ελαφρύνσεις στα ενοίκια και κάποιες επιδοτήσεις. Σε ότι αφορά τα απλά μαγαζιά της εστίασης όπως τα καφέ και τα εστιατόρια θα παραμείνει το ωράριο, σε δεύτερο χρόνο τέλος Γενάρη πιστεύω θα γίνει άρση γιατί πιεζόμαστε πολύ και είναι λογικό. Γιατί υπολειτουργούμε όλοι αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα άτυπο lockdown και οι επαγγελματίες έχουν κλονιστεί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου Μιχάλης Ριζικιανάκης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η εστίαση περνάει την χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας, που επέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Η εστίαση προσπαθεί να δουλέψει 2-3 μήνες με κανονικότητα και μετά επιστρέψει στα ίδια, τα μέτρα παρατάθηκαν θα κρατήσουν μέχρι τέλος του μήνα. Ακόμη και η μουσική να επιστρέψει δεν αλλάζει η εικόνα που υπάρχει στην εστίαση όταν στο Ηράκλειο υπάρχουν 1.200 κρούσματα κάθε ημέρα. Έχει στοχοποιηθεί η εστίαση, το ωράριο και η ψυχολογία της αγοράς δεν βοηθούν την εστίαση να ανακάμψει, η εστίαση περνάει μια βαθιά κρίση. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση αντιμετωπίζουν το φάσμα της κρίσης και το φάσμα της ανεργίας» σημείωσε ο κ. Ριζικιανάκης.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ