Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Διομήδης» στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, και ενδεχομένως κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά, προβλέπονται σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στην Κρήτη. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν.  

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αύριο το πρωί προβλέπονται νεφώσεις, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθεί ασθενής βροχή, ωστόσο από αργά το απόγευμα θα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, καθώς αναμένονται καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχοπτώσεις προβλέπονται στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ενώ το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Μοίρες Ηρακλείου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ενώ το μεσημέρι αναμένεται μία μικρή βελτίωση. Από αργά το απόγευμα αναμένεται έντονη βροχόπτωση, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν βόρειοι 5 Μποφόρ.  

Ισχυρές βροχές προβλέπονται και στο Ρέθυμνο την Τετάρτη, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ, ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη βροχόπτωση προβλέπεται και στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ, αργά το απόγευμα ωστόσο θα στραφούν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στα Χανιά την Τετάρτη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στα Φαλάσαρνα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αναμένεται αρχικά έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιο συγκεκριμένα από το μεσημέρι αναμένεται τα σύννεφα να πυκνώσουν και να σημειωθεί έντονη βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός και στην Σητεία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ