Πολιτιστικό Κέντρο: Ξεκίνησε η δικαστική μάχη για τα 11,8 εκατ. ευρώ

Petite Perle 300×250

Άρχισε η διαδικασία εκδίκασης της προσφυγής του δήμου Ηρακλείου για την απένταξη της α' φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου

Έναρξη της αυλαίας στην τελευταία  δικαστική μάχη που θα δοθεί από πλευράς δήμου Ηρακλείου για την μή επιστροφή του μεγάλου ποσού των 11,8 εκατομμυρίων ευρώ μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απένταξη της α΄φάσης του έργου κατασκευής του Πολιτιστικού -Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είχαμε σήμερα στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ουσιαστικά , είχαμε την εκκίνηση , στο ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας μας, μιας μακράς διαδικασίας που αναμένεται να πάρει πολλούς μήνες,  ίσως και έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι να φτάσουμε στην τελική έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του  Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της προσφυγής που κατέθεσε η Λότζια επιχειρώντας να ακυρώσει την απόφαση απένταξης της α΄φάσης του έργου.

Στην Αθήνα και στην συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου , πέρα από την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής υπό τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, και τους 2 δικηγόρους του δήμου που χειρίζονται το θέμα βρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης.

Μάλιστα , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ίδιος βγήκε μπροστά και  επέμεινε να κάνει τοποθέτηση , παρόλο που επισημάνθηκε αρχικώς στους παρευρισκόμενους αιρετούς ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν οι ίδιοι αλλά μόνο οι νομικοί.

Ο κ. Κουράκης επέμεινε  ευγενικά αλλά εμφατικά να μιλήσει έστω για λίγο.  Έγιναν αρχικώς κάποιες διαβουλεύσεις.. Ωστόσο  ο πρόεδρος της συνεδρίασης ξεκαθάρισε  ευγενικά πως δεν μπορούσε να δώσει τον λόγο από τη στιγμή που δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και παρέπεμψε στα υπομνήματα που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Μάλιστα , αντί για 5νθήμερη προθεσμία δόθηκε ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, 10 ημερών, για να κατατεθούν τα υπομνήματα με τις θέσεις, τις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα  από πλευράς δήμου Ηρακλείου όπου υπάρχει ομόθυμη στάση για την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων ανατροπής της απόφασης απένταξης της α' φάσης του έργου του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου και της επιστροφής από τον δήμο , και εν προκειμένω τη ΔΕΠΑΝΑΛ  που έχει το έργο, του μεγάλου ποσού των 11,8 εκ ευρώ.

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ