2042 έλεγχοι έγιναν στην αγορά κρέατος τις γιορτές, από το ΥπΑΑΤ- Διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις

Petite Perle 300×250

2042 έλεγχοι έγιναν για πρώτη φορά στην αγορά κρέατος, τις γιορτές, από το ΥπΑΑΤ- Διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ διενήργησαν συντονισμένα, για πρώτη φορά,  στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, 2042 ελέγχους στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος.

Από τις 15/12/2021 έως και 5/01/2022  κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ και των ΔΑΟΚ, έκαναν εντατικούς ελέγχους στην αγορά προκειμένου να αποτρέψουν νοθείες προϊόντων κα παράνομες ελληνοποιήσεις. Συνολικά έγιναν 2042 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις, γεγονός που δείχνει ότι οι έλεγχοι αποδίδουν καρπούς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συνεχάρη το προσωπικό που στελέχωσε τα κλιμάκια ελέγχου, καθώς με την παρουσία τους και το έργο τους συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία των παραγωγών και καταναλωτών, και στη στήριξη των ελληνικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου που ως έργο έχει τον συντονισμό διενέργειας των επίσημων ελέγχων στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος και της συμμόρφωσης της αγοράς με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ