Ηράκλειο: Τα έργα που ολοκληρώνονται και όσα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022

Petite Perle 300×250

Φιλόδοξο αλλά υλοποιήσιμο είναι το πρόγραμμα των δρομολογούμενων έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2022 δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος έκανε αναφορά και στα έργα που ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά και ολοκληρώνονται φέτος.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαίου ενώ λίγο νωρίτερα θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση του ιστορικού Λάκκου. Μέχρι το καλοκαίρι, εκτίμησε ο κ. Αναστασάκης θα είναι έτοιμη και η παρέμβαση στα "Θαλασσινά" της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ για την ανάπλαση στον Άγιο Μύρωνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, απομένουν συνεννοήσεις με την Αρχαιολογία για τον αν θα είναι ορατά τα σημαντικά αρχαία ευρήματα. Στους επόμενους μήνες ολοκληρώνονται τα έργα στην οδό Κομνηνών στον Πόρο.

Τεράστιο το έργο των ασφαλτοστώσεων

Ο κ. Αναστασάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο των ασφαλτοστώσεων προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022, και θα ολοκληρωθούν το 2024.

"Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, που είναι τουλάχιστον 20 φορές πάνω από όσα έχουν διατεθεί κατά το παρελθόν στον Δήμο Ηρακλείου. Θα εργάζονται παράλληλα 10 εργολάβοι και φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί σε ολόκληρο τον δήμο, με κακοτεχνίες και λακκούβες."

Μεγάλο θα είναι και το εύρος των τσιμεντοστρώσεων αγροτικών δρόμων. 

Έργο – ορόσημο χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις στα Ενετικά Τείχη οι οποίες δρομολογούνται περίπου στο Πάσχα και "θα φέρουν ακόμα πιο κοντά τους δημότες στο εμβληματικό μνημείο".

Μέσα στο α' τρίμηνο του έτους ξεκινά και η ανάπλαση της οδού Σταδίου στην Νέα Αλικαρνασσό, από την οδό Ικάρου έως την οδό Διονυσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ