Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Κάτω από 3.000 κρούσματα σε δύο εβδομάδες αν τηρηθούν τα μέτρα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

«Σε φάση ύφεσης» βρίσκεται το επιδημιολογικό κύμα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως η αποκλιμάκωση στα κρούσματα ήρθε κατά 8 – 10 μέρες νωρίτερα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, τόνισε ότι «αφήσαμε πίσω τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα», και υπογράμμισε ότι «σε δύο εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σήμερα θα καταγραφούν περίπου «22.000 και κάτι» κρούσματα, συμπληρώνοντας ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, «αν διατηρήσουμε τα μέτρα, κι αν τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών «οδήγησε» αυτό το κύμα και πέρασε πολύ συχνά ασυμπτωματικά την νόσο. «Τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν διπλάσια» πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμη πως «η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς και πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών», σχολιάζοντας ότι την περίοδο των εορτών, λόγω του φόβου «τελικά όλοι μαζεύτηκαν».

Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε  ότι «πρέπει να συνεχίσουμε το εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει». Σχολίασε τέλος πως «η τηλεργασία βοήθησε» και είπε ότι «η στρατηγική των πολλαπλών γραμμών άμυνας είναι η σωστή».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...