Νίκος Ηγουμενίδης: Η Ελλάδα της νέας εποχής απαιτεί πλέον μια άλλη πορεία

Petite Perle 300×250

«Η χώρα επιβάλλεται πλέον να αλλάξει πορεία», σημειώνει με άρθρο του που δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας ότι «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει πλέον σοβαρά την υγεία, την οικονομία, τη χώρα. Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Μια νέα Ελλάδα, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος», όπως τονίζει στην παρέμβαση του.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι «σε όλα τα επίμαχα μέτωπα είναι εμφανής η σύγκρουση των δυο αντίθετων πολιτικών επιλογών. Η ιδεολογική αφετηρία και η πρακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την ιδεολογική αφετηρία, πρακτική και πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Στο άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίδα» της Κρήτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται εμπεριστατωμένα στις κύριες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα κρίσιμα μέτωπα της υγείας, της εργασίας, του κοινωνικού κράτους και του στοιχήματος της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. Ειδικότερα:

  • Για το μέτωπο της Δημόσιας Υγείας ο βουλευτής τονίζει ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά με σημαία την πανδημία στην εκχώρηση ζωτικού χώρου στον ιδιωτικό τομέα και με λύσεις που εξασφαλίζουν κέρδη για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος των πολιτών (π.χ. μετακύλιση κόστους των rapid test στους πολίτες»). Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει και παλεύει για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας: «Ικανό να εξασφαλίζει δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, με σεβασμό στους εργαζόμενους, δηλαδή με αναγνώριση της προσφοράς και με αναβάθμιση της θέσης τους (ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εισαγωγικός μισθός γιατρού 2000€, μόνιμες προσλήψεις)».
  • Στο μέτωπο της εργασίας, όπως αναφέρει ο Νίκος Ηγουμενίδης, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Καταργεί το 8ωρο, επιλέγει τις ατομικές συμβάσεις, επιβάλλει τη δεκάωρη εργασία χωρίς πρόσθετες αποδοχές με "πληρωμή" σε ρεπό. Διπλασιάζει τις φθηνές υπερωρίες, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Δεσμευόμαστε στην κατάργηση των αντιεργατικών νόμων Χατζηδάκη, προτείνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθεί η ενεργός ζήτηση. Δηλαδή μια διαφορετική προσέγγιση που αντιμετωπίζει την εργασία όχι με όρους φιλανθρωπίας, αλλά αντίθετα ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας»
  • Στο μέτωπο του Κοινωνικού Κράτους, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Προκρίνει την ατομική λύση. Θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι "φυσιολογικό" κοινωνικό φαινόμενο. Δεν θέλει να αντιληφθεί ότι οι ανισότητες αυξάνονται εξαιτίας της υποχώρησης του δημοσίου έναντι του ιδιωτικού. Έχει στις προγραμματικές θέσεις της την συκοφάντηση και υπονόμευση των δημόσιων δομών και απαξίωση του κοινωνικού κράτους». Αντιθέτως, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτάσσει την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανισοτήτων, της φτώχειας και της ανασφάλειας. Αύξησε επί ημερών του τους πόρους στην πρόνοια από το 0,4% στο 2% του ΑΕΠ. Θεωρεί ότι μια δικαιότερη κοινωνία αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή που βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας της Αριστεράς που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής και προγραμματικής της προτεραιότητας».
  • Στο μέτωπο της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου σημειώνει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει το δρόμο της επιβολής: «Στις αναμενόμενες ημέρες οργής, αγανάκτησης και αντίστασης στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της πρόταση, επιλέγει το δρόμο της αυταρχικής θωράκισης της εξουσίας της (μεταξύ άλλων ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την ενίσχυση της καταστολής)».

Σε πλήρη αντιδιαστολή, στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Θέλουμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, το οποίο δεν θα διαχωρίζει κανέναν και καμία με βάση το φύλο, την καταγωγή, το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Για μας το πραγματικό διακύβευμα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι να επικρατήσει ένα ισχυρό και δημοκρατικό κράτος-αρωγός της αναπτυξιακής και κοινωνικής προσπάθειας έναντι ενός αυταρχικού κράτους-προστάτη των συμφερόντων των ελίτ».

Όπως κλείνει την παρέμβαση του ο Νίκος Ηγουμενίδης, «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά την υγεία, την οικονομία, τη χώρα. Και γι' αυτό επιβάλλεται πλέον να αλλάξουμε πορεία. Γιατί θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Μια νέα Ελλάδα, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Με την αγωνιστική μας ενότητα, πλησιάζει η ώρα να την επιβάλλουμε!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ