Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη;

Petite Perle 300×250

.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού από τον Χάρη Μαμουλάκη

Την ανυπαρξία κυβερνητικών πρωτοβουλιών και σχεδίου ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού της Κρήτης, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή της αρμόδιας Τομεάρχη, Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Ο Υπουργός Τουρισμού μπορεί να δηλώνει ότι "η ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός", η πραγματικότητα όμως, για πολλοστή φορά, διαψεύδει τις κυβερνητικές αυταπάτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η έλλειψη κάθε είδους υποδομών, προβολής και χρηματοδότησης, καθώς και οργανωμένου πλάνου ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού της Κρήτης, είναι αυταπόδεικτη. Αντί λοιπόν πανηγυρικών δηλώσεων, ας φροντίσει να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς στη δημιουργία ενός βιώσιμου και ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, στηρίζοντας ουσιαστικά τις προοπτικές ανάπτυξης χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στις 4/1 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times άρθρο με τίτλο  «The Best Spring Skiing Anywhere? Try Crete». Στο εν λόγω άρθρο, ο Biddle Duke, αρθρογράφος της εφημερίδας, εκθείασε τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τις δυνατότητες που προσέφερε για τους λάτρεις του σκι. Ταυτόχρονα, σχολίασε την αποτυχία του εγχειρήματος δημιουργίας τη δεκαετία του '70 χειμερινού τουριστικού θέρετρου στο νησί εξαιτίας της απουσίας κρατικής χρηματοδότησης για υποδομές οδικής μεταφοράς και ηλεκτροδότησης, ενώ εστίασε στην απουσία υποδομών αναβατορίων, υποδομών φιλοξενίας και χαρτών για τα μονοπάτια της περιοχής. Υπό μια έννοια δηλαδή, το συμπέρασμα του άρθρου ήταν η – παρά τις δυνατότητες του νησιού – απουσία υποδομών και κρατικών παρεμβάσεων που να υποστηρίζουν το χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ