Πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών συσκευών

Petite Perle 300×250

Σε διάστημα περίπου ενός μήνα από σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες του νέου προγράμματος για την απόσυρση των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του οποίου το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας επιδιώκει να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και ήδη ετοιμάζεται ο οδηγός του προγράμματος ούτως ώστε οι επιδοτήσεις να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδοτήσεις προβλέπεται να χορηγηθούν με κριτήρια ιεράρχησης, κλιμακούμενη επιδότηση, ενώ είναι πιθανόν να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.

Με βάση τις αρχικές εισηγήσεις πάντως, δικαιούχοι του προγράμματος προβλέπεται να είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική κατάστασή τους. Παράλληλα το πρόγραμμα θα συνδεθεί με την απόσυρση παλαιών συσκευών.

Ως προς το ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα είναι επιλέξιμες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και πιθανόν και τα πλυντήρια.

Πρόκειται για τις πιο ενεργοβόρες συσκευές που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, η αντικατάσταση των οποίων με σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές αναμένεται να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατ᾽ επέκταση στο λογαριασμό ρεύματος των νοικοκυριών.

Πηγή: capital

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ