Τρεις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων – Μεγάλη πίεση από νέες εισαγωγές

Petite Perle 300×250

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό το Νοσοκομείο Χανίων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 15 στις 13 τελευταίες ημέρες.
Πρόκειται για ένα 92χρονο που νοσηλεύονταν στην κλινική covid, μία γυναίκα 66 ετών που ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ακόμα ένα ασθενή.

Στο μεταξύ στους 81 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές και στη ΜΕΘ covid.
Συγκεκριμένα, ένα παιδάκι βρίσκεται στον θάλαμο covid της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ στις δύο κλινικές νοσηλεύονται 72 ασθενείς και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 8, με έξι από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Χανίων κυριαρχεί απόλυτα η μετάλλαξη Δέλτα, σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%.

Χωρίς συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου το Ναυτικό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η πίεση στο νοσοκομείο επιτείνεται, αφού το Ναυτικό Νοσοκομείο στη Σούδα, αν και τυπικά διαθέτει 20 κλίνες covid, αδυνατεί να διαχειριστεί τα περιστατικά κορωνοϊού, αφού δεν έχει συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου, ενώ στο συγκεκριμένο στρατιωτικό νοσοκομείο, υπηρετούν ένας μόνο πνευμονολόγος και ένας παθολόγος.

Τα νέα κρούσματα

Την ίδια ώρα, στα 1.517 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη, σε σύνολο 20.409 περιστατικά πανελλαδικά. Στα Χανιά εντοπίστηκαν 458 κρούσματα, 260 στο Ρέθυμνο, 671 στο Ηράκλειο και 128 στο Λασίθι.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ