Hράκλειο: Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για απάτες

Petite Perle 300×250

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Α Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για έναν 50χρονο Μακεδόνα,  οποίος συστήθηκε σε γνωστούς επιχειρηματίες του Ηρακλείου ως τραπεζικός διαμεσολαβητής και κατηγορήθηκε για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος τους.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες , αφετηρία της όμως είναι το 2015. Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος συστήθηκε ως τραπεζικός μεσολαβητής σε Ηρακλειώτη επιχειρηματία, γνωρίζοντας ότι ο τελευταίος ενδιαφερόταν για την αγορά ενός ξενοδοχείου. Ο 50χρονος προσφέρθηκε να μεσολαβήσει σε γαλλική τράπεζα για τη χορήγηση δανείου για την αγοραπωλησία. Μάλιστα, για να πείσει τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία του παρέδωσε έγγραφο στη γαλλική γλώσσα που ήταν υπογεγραμμένο από εκπρόσωπο της τράπεζας και ζήτησε να του αποστείλει διάφορα έγγραφα της εταιρίας . Ακόμη τον έπεισε – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο-  ότι πήγε δύο φορές στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και πως οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονταν με την υπογραφή συμφωνίας λίγους μήνες μετά. Ο επιχειρηματίας από το Ηράκλειο πήγε στο Παρίσι για να υπογραψει τη σύμβαση, κάτι που δεν έγινε, ενώ ο «διαμεσολαβητής» δεν εμφανίστηκε ποτέ. Όπως αναφέρεται όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να του αποσπάσει περισσότερες από 23 χιλιάδες ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε και ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών σε γνωστό ξενοδόχο της Κρήτης, λέγοντάς του ότι έχει υπό την αρμοδιότητά του τον έλεγχο των Κυκλάδων και ότι μπορεί να μεσολαβήσει και  να «κουρέψει» κόκκινα δάνεια εταιριών στην Ελλάδα. Έπεισε τον ξενοδόχο να του δώσει όλα τα νόμιμα παραστατικά της εταιρίας του για να τα … ελέγξει, όπως τον διαβεβαίωσε. Επίσης, τον έπεισε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την χορήγηση δανείου από γαλλική τράπεζα, υψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Για να γίνει μάλιστα και πιο πιστευτός εμφάνισε ένα έγγραφο στα γαλλικά σύμφωνα με το οποίο είχε εγκριθεί το συγκεκριμένο δάνειο. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, έπεισε τον ξενοδόχο να του καταβάλει περίπου 30 χιλιάδες ευρώ, ως προσωπικά του έξοδα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που περιλάμβαναν και ταξίδια στη Γαλλία. Το καλοκαίρι του 2016 κι ενώ δεν είχε φανεί «φως» εκείνος διαβεβαίωνε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι στο τελικό στάδιο. Είπε ότι θα επέστρεφε το ποσό που του είχε καταβληθεί αλλά στο ραντεβού που δόθηκε δεν εμφανίστηκε, «προφασιζόμενος τραυματισμό του με μοτοσικλέτα»

Η τρίτη περίπτωση για την οποία κατηγορήθηκε αφορούσε σε ένα ακόμη ξενοδόχο από το Ηράκλειο στο οποίο εμφανίστηκε ως χρηματιστής που αγοράζει ξενοδοχεία και ως πρώην υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.  Προθυμοποιήθηκε να τακτοποιήσει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητές του , παίρνοντας περίπου 8000 ευρώ, ενώ δεν τακτοποίησε αυτές τις εκκρεμότητες.

Δικηγόροι του ήταν ο Απόστολος Αγγελάκης και ο Αντώνης Επιτροπής. Ο κ. Επιτροπάκης σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι διαφορετικό πράγμα η μη  ευόδωση  μιας κοινής προσπάθειας και μάλιστα για λόγους και παραγοντες εξωγενείς κι άλλο η ειλημμενη πρόθεση εξαπάτησης. Καταδείχτηκε λοιπόν στο δικαστήριο, αυτό που η υπεράσπιση του κατηγορουμένου διατεινόταν από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή επρόκειτο για μία αστικής φύσεως διαφορά μεταξύ πρώην συνεργατών. Από το σύνολο των προσκομισθέντων στοιχείων και  του συλλεγχθεντος αποδεικτικού υλικού το δικαστήριο  οδηγήθηκε σε ομόφωνα αθωωτικά απόφαση κατόπιν κι αθωωτικής προτάσεως του κ εισαγγελέως της έδρας. Ο εντολέας μας, αν μη τι άλλο, νιώθει δικαίωση κι ανακούφιση, που έληξε αίσια ο μακροχρόνιος διασυρμός του, που μάλιστα ξεκίνησε με κύρια ανάκριση ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ