Ηράκλειο: Μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης.

Ανέφερε ότι η εν λόγω άδεια – γνωστή και ως Κάρτα Υποψήφιου Οδηγού – που εκδίδεται από το Μηχανολογικό, και ουσιαστικά δίνει το “πράσινο φως” στους εκπαιδευτές οδήγησης να ξεκινήσουν τα μαθήματα, καθυστερεί τουλάχιστον 2 μήνες(!) γεγονός που απέδωσε τόσο στην υποστελέχωση, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας που δεν φαίνεται να απασχολεί “πολιτική ηγεσία” της Περιφέρειας.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε με το εν λόγω έργο ασχολείται μόνο ένας υπάλληλος!

Οι μεγάλες αυτές καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα τόσο στην ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών, όσο και προβλήματα στην λειτουργία των γραφείων Εκπαιδευτών Οδήγησης, που περιμένουν πολλές εβδομάδες για να πιάσουν δουλειά με τους υποψήφιους οδηγούς. 

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο απέδωσε στην υποστελέχωση της υπηρεσίας από την δεκαετία της κρίσης και τις μη προσλήψεις με παράλληλες συνταξιοδοτήσεις. Επίσης η πανδημία επηρέασε, όπως είπε, τη λειτουργία του Μηχανολογικού αναφέροντας ότι λόγω covid λείπει σημαντικός αριθμός υπαλλήλων.

Ωστόσο δεσμεύτηκε δημόσια ότι με προσλήψεις που έγιναν και άλλες που θα γίνουν, η εύρυθμη λειτουργία της θα αποκατασταθεί, αναφέροντας ότι σε 15 με 20 ημέρες θα εκδίδονται τα… πολυπόθητα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21/1/2022, δεν θα είναι εφικτή οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στην έκδοση Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων και Αδειών Οδήγησης, εξαιτίας αλλαγής της τεχνολογικής πλατφόρμας των εφαρμογών του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Δ/νση Μεταφορών και Επικ/νιων Π.Ε Ηρακλείου.

Πηγή: ekriti

Related Articles