«Μαγεία» τα χιόνια στα Ανώγεια – Υπέροχες φωτογραφίες από τον Ψηλορείτη

Εκπληκτικό τοπίο στα βουνά

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Ανώγεια μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης».

«Το χιόνι στο χωριό ήταν ελάχιστο σήμερα, έξω όμως προς το βουνό έχει αρκετό χιόνι» αναφέρει στο cretapost ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες μετρώνται οι εκδρομείς που επισκέφθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τα Ανώγεια δημιουργώντας ένα τρομερό κομφούζιο από και προς το χωριό, που θύμιζε περισσότερο κίνηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες μεγάλης πόλης.

Πάρα ταύτα τα χιονισμένα Ανώγεια είναι και πάλι έτοιμα να δεχτούν τους επισκέπτες του σαββατοκύριακου καθώς ο καιρός αναμένεται να είναι ιδανικός για εξορμήσεις.

«Έχουμε διατηρήσει αρκετά μεγάλο τμήμα του δρόμου ανοιχτό ώστε να μπορέσει να μας επισκεφθεί ο κόσμος και να αναπτύξει δραστηριότητες. Ωστόσο απαιτείται προσοχή και συνεργασία με τους φορείς του δήμου οι οποίοι θα βρίσκονται επί ποδός για το συντονισμό της κυκλοφορίας ώστε να απολαύσουν όλοι τα χιόνια», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο δήμος Ανωγείων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών κατά την παραμονή τους στην περιοχή. Το τοπίο, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, φαίνεται άγριο αλλά και πανέμορφο με μια απόκοσμη αίσθηση ενώ περιμένει κάθε επισκέπτη να το απολαύσει.
anogeia_xionia10
anogeia_xioniaanogeia_xionia2anogeia_xionia3anogeia_xionia4anogeia_xionia5anogeia_xionia6anogeia_xionia7anogeia_xionia8anogeia_xionia9

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ