«Μόλις δύο σχολικά τμήματα σε αναστολή πανελλαδικά»

Petite Perle 300×250

Θετικός είναι ο απολογισμός του υπουργείου Παιδείας από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Θετικός είναι ο απολογισμός του υπουργείου Παιδείας από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού βρέθηκαν 6.364 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που έκαναν το αυτοδιαγνωστικό τεστ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται διαρκώς οι καταλήψεις σε σχολεία, αν και στα περισσότερα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.

«Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000 σε όλη την επικράτεια», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, που μιλούν για μια εβδομάδα που «κύλησε πολύ ομαλά». Είχαν προηγηθεί άλλα δύο self tests στην αρχή της εβδομάδας, από τα οποία προέκυψαν συνολικά 25.235 εν δυνάμει θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές. Προκειμένου μάλιστα να επιτευχθεί η παραμονή στο σπίτι των μαθητών, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν μέσω rapid test ή PCR την επιμόλυνση, θεσμοθετούνται εκ νέου οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που νοσούν – οι οποίες μάλιστα θα έχουν και αναδρομική ισχύ.

Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται συνεχώς οι σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη με αιτήματα σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Αν και το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τον αριθμό, εκτιμάται ότι πλέον έχουν ξεπεράσει τις διακόσιες. Σημειώνεται, βέβαια, ότι στην πλειονότητα των σχολείων αυτών το μάθημα γίνεται διαδικτυακά και οι πρωτεργάτες των καταληψιών παίρνουν κανονικά απουσίες. Την Παρασκευή το μεσημέρι, μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας διοργάνωσε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από πέτρες που εκσφενδόνισαν οι ανήλικοι διαδηλωτές παρουσία γονέων και καθηγητών προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο του υπουργείου, έσπασαν τζάμια και ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ «ξήλωσαν» και μια παιδική χαρά.

Πηγή: kathimerini

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ