Εισαγγελική έρευνα για τις μητέρες που βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους, μόλις γέννησαν τα μωρά τους

Petite Perle 300×250

Στα τέλη του 2020, η γέννηση των πρώτων παιδιών για δύο οικογένειες, μετατράπηκε σε εφιάλτη

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η χαρά δύο νεαρών ζευγαριών για τη γέννηση των πρώτων τους παιδιών μετατράπηκε σε εφιάλτης. Οι δύο μητέρες χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα από την ιδιωτική κλινική στην οποία γέννησαν, με διαφορά μιας ημέρας, σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο όπου και εισήχθησαν στις αντίστοιχες ΜΕΘ, πριν προλάβουν να αγκαλιάσουν τα μωράκια τους.

Οι δύο κοπέλες γέννησαν στην ίδια ιδιωτική κλινική, η μία στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 και η άλλη στις 30 Δεκεμβρίου του 2020, με διαφορετικούς γιατρούς. Μεταξύ άλλων τότε είχαν διατυπωθεί ερωτηματικά σε σχέση με τη χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου ως προς την τοξικότητα του.

Για το τι ακριβώς συνέβη, τι έφταιξε και οι δύο νεαρές μητέρες βρέθηκαν ένα βήμα πριν από το θάνατο, όπως υποστηρίζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα αφού και οι δύο οικογένειες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος καταθέσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο εισαγγελέας και τώρα αναμένεται ο φάκελος της υπόθεσης (και των δύο περιστατικών) να χρεωθεί σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό για τα επόμενα βήματα.

 

Ελευθέριος Κάρτσωνας
Ο δικηγόρος κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας

Ο δικηγόρος κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, ο οποίος εκπροσωπεί το ένα από τα δύο ζευγάρια, ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα η 34χρονη εντολέας του εξακολουθεί να ταλαιπωρείται σοβαρά σε επίπεδο ψυχικής και σωματικής υγείας και δεν έχει ακόμα απολαύσει όπως θα ήθελε την μητρότητα και τον ερχομό του παιδιού της.

«Με γνώμονα την υποβοήθηση της Δικαιοσύνης στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας θα συμβάλλουμε στην ανάδειξη όλων των νομικά κρίσιμων και ποινικά αξιολογήσιμων  συμπεριφορών που αιτιακά οδήγησαν δύο νεαρές και καθόλα υγιείς μητέρες –  που είχαν μεταβεί στην  ίδια  ιδιωτική κλινική  προκειμένου να βιώσουν  την πιο ξεχωριστή και χαρμόσυνη στιγμή του οικογενειακού τους βίου- σε  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  καταλήγοντας μάλιστα  να δίνουν ταυτόχρονα (!)  πολυήμερη και επίπονη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή  από την οποία και βγήκαν νικήτριες μετά τις γενναίες προσπάθειες των ιδίων αλλά και  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού και Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η εντολέας μας, η οποία κυριολεκτικά  και αναιτιολόγητα βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο ένεκα της σοβαρής προσβολής της υγείας της κατά τον επίμαχο χρόνο του τοκετού, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη ενώ  εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατατρύχεται από σοβαρές επιπλοκές τις οποίες με την αγόγγυστη υποστήριξη της οικογένειας της αλλά και ειδικών επιστημόνων προσπαθεί να ξεπεράσει ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει να απολαύσει την χαρά από τον ερχομό του πρωτότοκου τέκνου της.  Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς νομικής διαδικασίας στο τέλος της οποίας είμαστε απόλυτα βέβαιοι  ότι οι υπαίτιοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους και  θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ