Ηγουμενίδης: «Ο εμπαιγμός απέναντι στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι δεν έχει τελειωμό»

Petite Perle 300×250

Νίκος Ηγουμενίδης: Το επιτελικό κράτος «της πλάκας» βάζει μέχρι και το ρεύμα των οικίσκων να χρεώνεται στους σεισμοπαθείς

Σχετικά με τον υποχρεωτικό όρο που προβλέπουν τα παραχωρητήρια για τους οικίσκους που διαμένουν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι για «χρέωση» του ηλεκτρικού ρεύματος στους ίδιους τους σεισμόπληκτους, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εμπαιγμός απέναντι στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι δεν έχει τελειωμό.

Πρώτα, το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη φροντίζει να αποστέλλονται στους σεισμόπληκτους οι λογαριασμοί ρεύματος για τα σπίτια τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και στα οποία πλέον δεν διαμένουν οι ιδιοκτήτες. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στην επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατατέθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση άμεσα στις 14 Οκτωβρίου 2021 και ακόμη 3 μήνες μετά δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση. 
Και τώρα, αποκαλύπτεται ότι το ίδιο «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη υποχρέωσε τους ανθρώπους να υπογράψουν παραχωρητήρια για τους οικίσκους που τους παραχωρήθηκαν υπό τον όρο να χρεώνονται στους ίδιους οι δαπάνες κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Κι αυτό, παρόλο που ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο, παρόλο που δημοσίως η δημοτική αρχή δηλώνει ότι καλύπτει εκείνη το κόστος και παρόλο που όλοι καθημερινά συζητάμε για το δυσβάστακτο κόστος της ακρίβειας και πώς θα ανακουφιστούν οι αδύναμοι.

Όλα αυτά υποδηλώνουν την ασέβεια από ένα «επιτελικό» κράτος «της πλάκας» που στήνει καθημερινά η Νέα Δημοκρατία απέναντι στον πόνο και την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων.

Αυτό που πλέον χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης σοβαρότητα απέναντι στα πραγματικά συμφέροντα για το παρόν και μέλλον της περιοχής και των πολιτών της».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ