Ηράκλειο: 130 συμβασιούχοι ζητούν με ασφαλιστικά μέτρα να παραμείνουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Petite Perle 300×250

Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα 130 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς σημείωσε πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Υπηρεσίας και η πιθανή απομάκρυνση τους σημαίνει πολλά πράγματα τόσο για την Υπηρεσία όσο και για την πόλη. «Θέλω να τονίσω ότι είναι εργαζόμενοι που επελέγησαν με διαδικασία ΑΣΕΠ, ένα γκρουπ από αυτούς το 2015 και έχουν παραμείνει με διάφορες συμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και μετά παρέμειναν με δικαστικές αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι αυτοί που προσελήφθησαν με προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια, όπως προβλέπεται. Αποτελούν έμπειρα στελέχη και να φύγουν αυτοί, που μένουν είναι λίγοι».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά, η δημοτική αρχή επιθυμεί αυτοί οι 130 εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. «Δεν υπάρχει χρόνος προκήρυξης νέων θέσεων. Υπάρχει η εμπειρία, σε αυτά τα άτομα οπότε περιμένουμε άλλη μια φορά το δικαστήριο».

Ο κ. Βαρδαβάς έκανε λόγο για μια ιδιότυπη ομηρία που σε ένα πιθανό δικαστήριο, αν είχε αρνητική έκβαση δεν θα είχαν δουλειά! «Είναι μια ομηρία αυτά που έχουν περάσει, η Υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί σε ένα τεντωμένο σκοινί. Όμως γίνεται δουλειά, αυτό μετράει για την πόλη, για τους δημότες και για τις οικογένειες των ανθρώπων. Αυτών που έχουν ένα εισόδημα με βάση τη δουλειά που κάνουν».

Μάλιστα, σημείωσε πως αν αύριο η κυβέρνηση πει ότι οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, πρέπει ο δήμος Ηρακλείου να περιμένει 2 χρόνια ώστε να φτάσει ο νέος μόνιμος υπάλληλος στην θέση του!

Κλείνοντας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα δημοτικά τέλη, λέγοντας πως στο δήμο Ηρακλείου προϋπολογισμός είναι σε εκκρεμότητα γιατί τα τέλη δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη, μεταξύ αντιπολίτευσης και διοίκησης. «Και οι δύο εισηγούνται αύξηση των δημοτικών τελών. Έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στη χώρα μας και με τις αυξήσεις παραμένουμε έτσι, ποια είναι η διαφορά; Ότι προϋπολογίζουμε όλες τις δαπάνες που ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ