Ισπανία: Απενεργοποιήθηκε βόμβα από τον Εμφύλιο

Petite Perle 300×250

Βόμβα από τον ισπανικό Εμφύλιο, ξεχασμένη επί 80 χρόνια, απενεργοποίησε η αστυνομία στη βορειοανατολική Ισπανία, χάρη σε έναν άνδρα, ο οποίος θυμήθηκε πως οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις είχαν ρίξει τη βόμβα στην πόλη του όταν εκείνος ήταν παιδί.

Οι εργασίες που εκτελούνταν στη Μαέγια, κοντά στη Σαραγόσα, ανεστάλησαν όταν ο άνδρας είπε πως στα έξι χρόνια του είχε βομβαρδιστεί το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά δεν είχε εκραγεί η βόμβα.

Έτσι, η αστυνομία απενεργοποίησε τη βόμβα που δεν είχε εκραγεί από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πριν από περισσότερα από 80 χρόνια. Ανιχνευτές μετάλλου χρησιμοποιήθηκαν για να εντοπιστεί η βάρους 50 κιλών βόμβα, που είχε ριφθεί από την ιταλική αεροπορία, η οποία είχε συνταχθεί με τις δυνάμεις του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στη διάρκεια του πολέμου που διήρκεσε από το 1936-1939.

"Ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προσέχει κατά τη διάρκεια των εργασιών επειδή στη διάρκεια του Εμφυλίου, όταν εκείνος ήταν έξι ετών, η πόλη είχε βομβαρδιστεί και μια από τις βόμβες δεν είχε εκραγεί. Στη συνέχεια είχε καλυφθεί το σημείο εκείνο με τσιμέντο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική πολιτοφυλακή.

Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε γνωστό σήμερα.

πηγή: www.enikos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ