Λιμάνι Ηρακλείου: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ

Petite Perle 300×250

Εξελίξεις αναμένονται τους πρώτους μήνες του 2022 στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά λιμάνια, για τα οποία έχει εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», στο λιμάνι της Καβάλας η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών προγραμματίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία αφορά την υποπαραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λιμενικών δραστηριοτήτων του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β».

Θα ακολουθήσει η Αλεξανδρούπολη, για την οποία οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Ο διαγωνισμός αφορά την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Μετά τον Απρίλιο και στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα και στις αρχές του επόμενου θα ανακοινωθεί η λίστα των επενδυτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (δεσμευτικές προσφορές) για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σήμερα, το ΤΑΙΠΕΔ αξιολογεί τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι το Ηράκλειο συγκέντρωσε τα «βλέμματα» πολλών επενδυτών, με αποτέλεσμα να υποβληθούν εννέα εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Πηγή: ekriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ