Εργαζόμενοι στο Ηράκλειο: Πρόστιμα 1200 ευρώ για rapid test που δε δήλωσαν οι εργοδότες τους

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1200 ευρώ βρίσκονται εργαζόμενοι στο Ηράκλειο, καθώς το αποτέλεσμα του rapid test που έκαναν σε ιδιωτικά εργαστήρια, δεν καταχωρήθηκε στο Εργάνη με ευθύνη των εργοδοτών τους. Για αδικία που πρέπει να διορθωθεί έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιoς Βοργιάς μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη που ανέδειξε το θέμα μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Σύμφωνα με τον κ Βοργιά, τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι νεαρής ηλικίας, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ακρίβειας που ζούμε όλοι, θα πρέπει να διαχειριστούν και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ, για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι, αλλά οι εργοδότες τους που αστόχησαν ή αμέλησαν να δηλώσουν τα αποτελέσματα των rapid test στα οποία είχαν υποβληθεί προκειμένου, ως ανεμβολιάστοι, να προσέλθουν στην εργασία τους.

Απόδειξη των όσων καταγγέλλουν είναι ότι έχουν στη διάθεσή τους τις αναρτήσεις που έγιναν σε ειδική πλατφόρμα από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, στα οποία έγιναν τα τεστ, όπως προβλέπουν οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις.Η αντίστοιχη υποχρέωση των εργοδοτών τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έμεινε κενό γράμμα, με αποτέλεσμα τώρα αυτοί να έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική ποινή.

Το θέμα έχει “σηκωθεί” από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με παρεμβάσεις του ήδη προς το Υπουργείο Εργασίας και τον Υπουργό, ενώ από την πρώτη στιγμή είναι ενήμερη και η Επιθεώρηση Εργασίας.

“Πρόκειται για μια αδικία εις βάρος των εργαζομένων που χρεώνονται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, και εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αρθεί η αδικία” είπε εμφατικά ο κ Βοργιάς.

Πηγή: ekriti

Related Articles