Ηράκλειο: Τι θα πληρώσουν τελικά δημότες και επιχειρήσεις για τα δημοτικά τέλη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το “πράσινο φως”, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών, άναψε τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, βάζοντας τέλος σε ένα …σήριαλ διαρκείας.

Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο στις Δεκεμβρίου 2021 είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την πρόταση που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) απορρίπτοντας παράλληλα την απόφαση της δημοτικής αρχής η οποία και προέβλεπε σημαντικές αυξήσεις έως 30% στα τιμολόγια των νοικοκυριών και έως 20% στα επιχειρηματικά. Aντιθέτως, είχε περάσει η πρόταση της αντιπολίτευσης για πολύ μικρότερες αυξήσεις έως 5 λεπτά στα οικιακά τιμολόγια και έως 10 λεπτά στα επαγγελματικά.

Η απόφαση είχε σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η οποία όμως την απέρριψε, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να μπει τέλος στην ταφή των απορριμμάτων. Τελικά, η Αποκεντρωμένη ενέκρινε την τροποποιητική πρόταση των πέντε δημοτικών παρατάξεων του Ηρακλείου αναφορικά με τον καθορισμό χαμηλότερων συντελεστών, δημοτικών τελών και φόρων για το 2022.

Έτσι οι Ηρακλειώτες αντί να πληρώσουν, τέλη και φόρους αυξημένους κατά 30% – 40%, όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής, θα κληθούν να καταβάλλουν ελάχιστες αυξήσεις  που θα κυμαίνονται γύρω στο 2%.

ekriti.gr

Related Articles