Kρήτη: Τα κρούσματα «έκλεισαν» πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Petite Perle 300×250

Η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινωνία των Χανίων δεν θα άφηνε ανεπηρέαστους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως είναι φυσικό κρούσματα εντοπίζονται και εντός των παιδικών σταθμών του δήμου, με πέντε ήδη να τελούν σε αναστολή. 

Αυτή την στιγμή στα Χανιά σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ δυο ξεκίνησαν την λειτουργία τους σήμερα το πρώι.

Συγκεκριμένα ο Γ' βρεφονηπιακός σταθμός Σούδας (ναυστάθμου), ο παιδικός σταθμός Νέας Χώρας και ο παιδικός σταθμός Ελευθερίου Βενιζέλου τελούν υπό καθεστώς αναστολής ενώ από το πρωί έχουν αρχίσει τη λειτουργίας τους ο παιδικός σταθμός στα Περιβόλια και η Λιλιπούπολη  (Νεροκούρου). Σημειώνεται ότι ο παιδικός σταθμός της Νέας Χώρας αναμένεται να λειτουργήσει ξανά από αύριο το πρωί.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ,  Ελένη Ζερβουδάκη μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε ότι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου αφορούν όλα σε εργαζόμενους των σταθμών. Όπως ανέφερε βάση πρωτοκόλλου οι σταθμοί περνούν σε 5 μέρες αναστολή λειτουργίας αν πρόκειται για άτομα του προσωπικού που είναι εμβολιασμένα και σε 10 μέρες αν πρόκειται για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Ακόμη η κ. Ζερβουδάκη τόνισε ότι μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται και γίνεται απολύμανση στους χώρους του σταθμού εάν βρεθεί κρούσμα.

Τέλος η αντιδήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει τεράστια ηθική και κοινωνική ευθύνη με την λειτουργία των σταθμών και γι' αυτό το λόγο τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καθώς σε παιδάκια τόσο μικρής ηλικίας δεν μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα προσωπικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας, αποστάσεις ή εμβολιασμός. Οι εργαζόμενοι έρχονται σε πολύ στενή επαφή με τα παιδάκια που φροντίζουν όποτε χρειάζεται τεράστια προσοχή και θα πρέπει να λαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες πριν να γίνεται διασπορά.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ