Παρακολουθούν οι επιστήμονες τη σεισμική δραστηριότητα στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν πέντε ασθενείς σεισμικές δονήσεις ανατολικά – βορειοανατολικά του Ηρακλείου

Αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους του νομού Ηρακλείου προκάλεσε το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται τα τελευταία τρία 24ωρα ανατολικά – βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Το επίκεντρο της σεισμικής αυτής ακολουθίας εντοπίζεται βορειότερα από εκείνο του Αρκαλοχωρίου και πιο κοντά στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο, ενώ o Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε:

"ΕΞΑΡΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Στις 16 & 17/1/2022 καταγράφηκαν περί τους 75 τοπικούς σεισμούς στα ανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης.

Τα χαρακτηριστικά τους:

– Μέγιστο μέγεθος 3,8 μέχρι 23.15, 17/1.

– Γίνονται έξω και βόρεια από το μετασεισμικό χώρο του Αρκαλοχωρίου. 'Αρα δεν είναι μετασεισμοί.

– Τα βάθη τους είναι μεταξύ 15 και 30 χλμ. , δλδ βαθύτερα από τους μετασεισμούς του Αρκαλοχωρίου (κατά κανόνα βάθη μέχρι 15χλμ).

Περισσότερα αύριο, αν προκύψουν νεότερα στοιχεία".

Πέντε ασθενείς δονήσεις στη διάρκεια της νύχτας

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή συνολικά πέντε ασθενείς σεισμικές δονήσεις που δεν έγιναν ιδιαίτερα αισθητές. Η ισχυρότερη από αυτές ήταν μεγέθους 2,2 Ρίχτερ και η ασθενέστερη 1,4, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Όλες οι ασθενείς αυτές δονήσεις είχαν το ίδιο επίκεντρο ανατολικά – βορειοανατολικά του Ηρακλείου με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται από 21,9 έως 23,4 χιλιόμετρα.

σεισμοί

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ