Τριανταφυλλίδης: Πέρασε η κορύφωση των κρουσμάτων – Στόχος το Πάσχα να είμαστε σε μια κανονικότητα

Petite Perle 300×250

Την πεποίθηση ότι έχει περάσει η κορύφωση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

«Έχοντας υπόψη τις δηλώσεις του Φάουτσι και γνωρίζοντας από τα αποτελέσματα της Βρετανίας και της Ελλάδας, φαίνεται ότι έχει περάσει η κορύφωση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον και υπάρχει μείωση κρουσμάτων. Τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα όσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα τόσο γρήγορα μειώθηκαν. Όσον αφορά τα κρούσματα υπάρχει μείωση και είναι ενθαρρυντικό, παρόλα αυτά, μπορεί η παραλλαγή Όμικρον να προκαλεί ήπια συμπτώματα όμως αυτό αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν το έχουν κάνει κινδυνεύουν να να νοσήσουν και να νοσηλευτούν, ειδικότερα όσοι έχουν υποκείμενα  νοσήματα ηλικίας 60 ετών και άνω. Τα κρούσματα μειώνονται στη χώρα μας όμως οι διασωληνώσεις και οι νεκροί είναι σχεδόν 100» σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής, έχουμε στη φαρέτρα μας όπλα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στη μάχη αυτή. «Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει στην γ΄δόση αλλά και στην α' δόση άμεσα. Τα προχθεσινά αποτελέσματα των εμβολιασμών ήταν αποκαρδιωτικά για τη χώρα μας. Δεύτερον, γνωρίζουμε πλέον ότι έχει έρθει το φάρμακο της Merck αλλά η Ε.Ε. εγκρίνει 6 φάρμακα και ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρχουν τα φάρμακα της Pfizer. Έχοντας στη φαρέτρα μας 6 διαφορετικά φάρμακα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία πριν φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο».

Πρόσθεσε δε, πως όσον αφορά το φάρμακο της Merck. ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε πως έχει μικρή αποτελεσματικότητα όμως αυτό της Pfizer έχει 88%. «Γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια στην Όμικρον. Ένα άλλο που έχουμε, είναι η κυτταρική μνήμη, ανεξάρτητα από ποια παραλλαγή θα μολυνθούμε, ο οργανισμός μας την έχει ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα παραλλαγή, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα αυτά και να φτάσουμε το Πάσχα σε μια κανονικότητα».

Κλείνοντας, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα παιδιά λέγοντας πως η Δέλτα και ακόμη περισσότερο η Όμικρον… «αγαπά» τα παιδιά.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ