ΕΔΕ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τα χαμένα… οπιούχα σκευάσματα

Petite Perle 300×250

Η καταγγελία έκανε λόγο για εμπλοκή προσώπου που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει το νοσοκομείο

Μία κλοπή οπιούχων σκευασμάτων που ανήκουν στην καταγραφή των ναρκωτικών ουσιών είναι στο επίκεντρο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βενιζέλειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η Διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξαφανίστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη δύο αμπούλες από το χειρουργείο που χρησιμοποιούνται για την αναισθησία των ασθενών.

Την καταγγελία έκανε την περασμένη εβδομάδα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού και στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται υγειονομικός που είχε και στο παρελθόν απασχολήσει ανάλογη υπόθεση αλλά και μια πολύκροτη δίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νοσηλεύτρια είπε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χειρουργείο και από τη μια στιγμή στην άλλη τα φιαλίδια εξαφανίστηκαν.

Πριν λίγα χρόνια ο ίδιος άνθρωπος είχε παραδεχθεί στο πλαίσιο ΕΔΕ ότι απέσπασε οπιούχα σκευάσματα από το ΠΑΓΝΗ για να αντιμετωπίσει όπως είπε ισχυρούς πόνους.

Στην απολογία της η γιατρός είχε ομολογήσει ότι απέσπασε παρατύπως οπιούχα σκευάσματα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηράκλειου που είχε πάει ως επισκέπτης γιατί είχε κωλικό νεφρού, εξηγούσε ότι είχε προβλήματα υγείας.

"Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στις 24 Μαΐου 2015", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: "Ο κ… έχει διαγνώσει ότι πάσχω από … και μου έχει συνταγογραφήσει αγωγή". Έκτοτε λαμβάνω ανελλιπώς την συγκεκριμένη αγωγή ενώ έχω διακόψει παντελώς την χρήση πεθιδίνης".

Το αν ή όχι η συγκεκριμένη υγειονομικός έχει σχέση με την αφαίρεση των οπιούχων φιαλιδίων από το χειρουργείο του Βενιζελείου είναι ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ που διενεργείται και έχει ανατεθεί σε έμπειρο διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου.

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ