Ένας ακόμη θάνατος στην Κρήτη – 34 ασθενείς σε ΜΕΘ

Petite Perle 300×250

Ποιο νοσοκομείο «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος – Αναλυτικά τα στοιχεία για τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού

Καταγράφθηκε ένας ακόμη θάνατος λόγω κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για μια γυναίκα 79 ετών που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μικρή μείωση καταγράφονται στις νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου συγκριτικά με τα στοιχεία της Τρίτη 18 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 225 ασθενείς ( Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου ήταν 239), 191 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 203) και 34 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 36), εκ των οποίων 28 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 26).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 86 ασθενείς. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 64 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 64 ασθενείς, 50 στην κλινική Covid, 14 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 31 ασθενείς, 24 στην κλινική Covid, 7 σε ΜΕΘ και οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 86 ασθενείς, 76 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 26 ασθενείς, 24 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 8 ασθενείς, 7 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 6 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Χθες Τρίτη 18 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 673 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 548 (81.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (18.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 475 (ημερήσια μεταβολή +0.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 552 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Θάνατοι και νοσηλείες οδηγούν στην παράταση των μέτρων

Υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον» τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα ολόκληρη Κρήτη να βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης (Επίπεδο 5) εντάσσονται και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, ο οποίος επικαιροποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου.

Με βάση τα δεδομένα αυτά η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη χώρα μας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, οπότε και κάνοντας μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των υφιστάμενων μέτρων θα αποφανθεί ποια μέτρα θα πάρουν ή όχι παράταση από μια έως δυο εβδομάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το αν θα επιστρέψει ή όχι η μουσική στην εστίαση, καθώς υπάρχει προβληματισμός για το εάν η επιστροφή της μουσικής μπορεί να παραμείνει μόνο στα εστιατόρια ή θα επεκταθεί εκ των πραγμάτων και στα κέντρα διασκέδασης, αυξάνοντας εκ νέου τον κίνδυνο της διασποράς.

«είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων»

Στο τραπέζι βρίσκεται μια νέα παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα σύμφωνα τον υπουργό Υγεία, Θάνος Πλεύρης αναφέροντας σε πρωινές του δηλώσεις «είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα».

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ