Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: Καθάρισε την πρόκριση με τεσσάρα από το πρώτο μέρος

Petite Perle 300×250

Σε «one man show» μετέτρεψε τον πρώτο προημιτελικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικρατώντας με 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Οι «πράσινοι» θέλησαν από την αρχή του αγώνα να «καθαρίσουν» την «υπόθεση πρόκριση». Εν τέλει το κατάφεραν και πλέον ο Σέρβος προπονητής έχει την ευχέρεια να κάνει μεγάλο ροτέισον στον επαναληπτικό.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Ματέους Βιτάλ έκανε το 1-0 με τελείωμα από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Αϊτόρ. Δεκαπέντε λεπτά μετά, σε ένα παρόμοιο σκηνικό, ο Ισπανός τροφοδότησε ξανά τον Βραζιλιάνο ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από κοντινή απόσταση. Το «τριφύλλι», όμως, θέλησε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του. Στο 32′, ο δημιουργός έγινε σκόρερ με τον Καρλίτος να «μοιράζει» και τον Αϊτόρ να κάνει το 3-0 σε τετ α τετ. Το σκοράρισμα δεν σταμάτησε ούτε εκεί όμως, με τον Ισπανό φορ να πετυχαίνει και αυτός γκολ με ένα αριστουργηματικό τελείωμα από τα όρια της περιοχής στο 42′. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Καρλίτος έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό σουτ, με τον Γκέκα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν. Μάλιστα στο 64′ πέτυχαν ακόμη ένα γκολ, όμως ο σκόρερ (Καρλίτος) ήταν οριακά εκτεθειμένος. Το ίδιο συνέβη και είκοσι λεπτά αργότερα σε αντίστοιχη φάση του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάποιες ακόμη ευκαιρίες, χωρίς να πετυχαίνει κάποιο γκολ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ και Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (Αλεξανδρόπουλος 46′), Βιγιαφάνιες (Λούντγκβιστ 62′), Αϊτόρ (Σάντσεθ 76′), Βιτάλ (Παλάσιος 46′) και Καρλίτος (Ιωαννίδης 67′).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (Πολίτης 69′), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (Μπάλλας 46′), Γκόλιας, Μπενγκόα (Ξέρας 69′), Γκίνη, Μανιός (Λαρέα 46′), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (Καρανίκας 46′).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ