Σάκκαρη – Ζενγκ 2-0: Σαρωτική Μαρία, πέρασε στον τρίτο γύρο

Petite Perle 300×250

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε με… περιπέτειες το εμπόδιο της Ζενγκ και περιμένει την Κουντερμέτοβα στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Εκπληκτική εμφάνιση για την Μαρία Σάκκαρη που με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινγουέν Ζενγκ και βρίσκεται στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) σε 1 ώρα και 30 λεπτά και θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Κουντερμέτοβα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η Σάκκαρη στο ματς ήταν αλάνθαστη πάνω στο φιλέ (10/10), και αν και είχε λιγότερους winners (18 έναντι 20) έκανε ελάχιστα λάθη (15 έναντι 30) και έφτασε στη νίκη, έστω και αν έβαλε τον εαυτό της σε περιπέτειες προς το τέλος του δεύτερου σετ.

Σαρωτική Σάκκαρη στο πρώτο σετ

Το πρώτο game κράτησε 8 λεπτά με την Σάκκαρη να έχει δύο ευκαιρίες για break, αλλά να τις χάνει. Η συνέχεια άνηκε στην Σάκκαρη που πήρε έξι στην σειρά. Η Ελληνίδα κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε 1-1 και στη συνέχεια έκανε με winner το break στο σερβίς της αντιπάλου της.

Η Μαρία βρέθηκε πίσω 0-30, αλλά με εξαιρετικό σερβίς γύρισε την κατάσταση και έκανε το 3-1. Στο σερβίς της Ζενγκ βρέθηκε 40-30 πίσω, αλλά με έναν winner και ένα λάθος της Κινέζας ήρθε το δεύτερο break και το 4-1. Κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 5-1 και με τριπλό set point τελείωσε το σετ με εντυπωσιακή λόμπα.

Λαχτάρησε η Σάκκαρη στο δεύτερο, αλλά πέρασε

Η Ζενγκ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενός προβλήματος στο αριστερό πέλμα, αλλά επέστρεψε στο ματς. Η Σάκκαρη με καλό πρώτο σερβίς έκανε εύκολα το 1-0 στο δεύτερο σετ.

Τα αβίαστα λάθη της Κινέζας έφεραν το 2-0 και στη συνέχεια η Σάκκαρη έσβησε break point της αντιπάλου της και με εξαιρετικό πρώτο σερβίς έφτασε στο 3-0.

Η Κινέζα κράτησε πρώτη φορά το σερβίς της στο δεύτερο σετ, αλλά η Μαρία με δύο winner έκλεισε το δικό της game για να κάνει το 4-1. Ακολούθησε ένα εύκολο game για την Ζενγκ, ενώ η Σάκκαρη χρειάστηκε δύο ευκαιρίες για να κλείσει το δικό της game, κάνοντας το 5-2.

Η Ζενγκ κράτησε το σερβίς της και έσβησε ένα match point της Σάκκαρη για το 5-3. Στο σερβίς της η Μαρία είχε άλλα δύο match point, αλλά τα έσβησε κι αυτή η Ζενγκ για να κάνει το break και να μειώσει σε 5-4, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι. Ομως η Σάκκαρη πήρε πίσω το break και με αβίαστο λάθος της Ζενγκ τελείωσε το ματς.

Στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα η οποία επικράτησε της Ρουμάνας Ελενα Γκαμπριέλα Ρους με 2-0 σετ (6-2, 7-5).

Πηγή: gazzetta

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ