Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες στα σπίτια τριών εμπλεκόμενων – Κατασχέθηκαν τα κινητά τους

Petite Perle 300×250

Έρευνες στην Αθήνα και στα σπίτια των τριών εμπλεκομένων της υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι Αρχές κατάσχεσαν τα κινητά των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση και το υλικό θα παραδοθεί στην Ανακρίτρια για περαιτέρω διερεύνηση.Οι δυο δήλωσαν στην Αστυνομία άγνοια για το περιστατικό της καταγγελίας της 24χρονης περί βιασμού, ενώ ο άλλος, ο 27χρονος που είπε ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη συναίνεσή της, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στην προσαγωγή του Μ.Π., ο οποίος φέρεται να κάλεσε στο πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την 24χρονη. Ο Μ.Π. καταθέτει στα πλαίσια της έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας.

Καταθέτει η 24χρονη

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ η Γεωργία Μπίκα, η κοπέλα που κατήγγειλε το βιασμό της, καταθέτει στην ανακρίτρια. Σε δηλώσεις της έξω από το αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η 24χρονη, ανέφερε: «Να μιλήσουν όλα τα κορίτσια, ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν τέτοιου είδους καταστάσεις. Οποια κοπέλα έχει τέτοιο αντίστοιχο περιστατικό, να βγει και να μιλήσει».

Νέα ερωτήματα

Η νέα κατάθεση κρίθηκε αναγκαία, καθώς ανέκυψαν νέα ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν από τις ανακριτικές Αρχές, αλλά και γιατί το περιβάλλον της 24χρονης ζήτησε να εισαχθούν στην υπόθεση και νέα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου παρασύρουν κοπέλες -ενδεχομένως και ανήλικες- και αφού τις εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες, τις εκδίδουν κυρίως σε πάρτι όπου συμμετέχουν πλούσιοι.

Την πεποίθησή του ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις επανέλαβε την Πέμπτη ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Διαλυνάς, του οποίου ζητήθηκε η εθελοντική συνδρομή από τον συνήγορο της Γεωργίας Μπίκα, κ. Ζιώγα, ως προς το σχετικό σκέλος της υπόθεσης του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Να μην φοβούνται οι γυναίκες

Η 24χρονη Γεωργία μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι παραμένει σε κατάσταση σοκ και παλεύει με τη βοήθεια ψυχολόγου να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο η ίδια όσο και όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.

«Είμαι σε μία κατάσταση που προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου, να δυναμώσω, ώστε να αποδείξω την όλη αλήθεια».

Η 24χρονη έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές και να μην φοβούνται. «Παλεύω όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές, να μην φοβούνται, δεν πρέπει ένα θύμα να φοβάται. Το θύμα είναι θύμα. Δεν γίνεται ένα θύμα να σκέφτεται μη μου κάνουν κακό. Αν δεν μιλούσα θα ήμουν όλη μου τη ζωή, έτσι».

Πηγή: ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ