Κρήτη: Ο κίνδυνος της κακοκαιρίας «Ελπίδας» και η έκκληση για προσοχή

Petite Perle 300×250

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία έρχεται στην Κρήτη με… άγριες διαθέσεις!

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας σημείωσε πως η «Ελπίδα» στη δεύτερη φάση της, θα είναι η πιο δυναμική φάση του συστήματος. «Αυτή η επανάληψη που κάνει μετά το διάλλειμα την Κυριακή το βράδυ, έρχεται ένα κύμα που πραγματικά φαίνεται ότι θα δούμε χιόνι σε χαμηλότερες ζώνες, πεδινές και που αποτελεί μια αφορμή για να ξεφύγουμε από το φόβο του κινδύνου. Είναι κάτι το ευχάριστο. Δεν είναι κάτι απογοητευτικό».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την κίνηση, γιατί παρακολουθείται διαρκώς τώρα και τα προγνωστικά μοντέλα έχουν επαληθευτεί καθώς ήδη χιονίζει στη Φλώρινα, κατεβαίνει από τη Βόρεια Ελλάδα, το βράδυ της Παρασκευής έφτασε στην Αττική, εγκλωβίστηκε για λίγο εκεί και σήμερα θα κατευθυνθεί προς τις δικές μας περιοχές. «Όμως δεν μας τρομάζει ο καιρός, εξαιτίας ότι κρατάει την τάση των δυτικών ακόμη και το πρωί του Σαββάτου, θα συνεχίσουν οι βοριάδες μέχρι το μεσημέρι, από το μεσημέρι ίσως και λίγο αργότερα για τις ανατολικές περιοχές θα μπει το βόρειο ρεύμα, από τα Χανιά και ξεκινάει η ένταση, η χιονόπτωση όμως θα είναι φαινόμενο που θα ξεκινήσει, θα κάνει ένα μπαμ και εδώ κρύβει ένα μικρό κίνδυνο».

Πρόσθεσε δε, πως θα δούμε την πρώτη χιονόπτωση το Σάββατο το βράδυ, θα είναι κυρίως σε ορεινές ζώνες, θα το στρώσει, θα βελτιωθεί η εικόνα του καιρού και ίσως ξεκινήσει έτσι η πορεία των συνθηκών οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Φανταστείτε τα Ανώγεια να είναι ανοιχτά, να δει κάποιος μια λαμπρή ημέρα, να αισθανθεί ότι έχει χιονίσει να ξεκινήσει για τα Ανώγεια και να ξεκινήσει το επόμενο κύμα. Αυτή η φάση του πρώτου κύματος έχει να κάνει με μια δεύτερη εκδήλωση χιονοπτώσεων που αυτή μπορεί να κατεβάσει χιόνι κάτω από τα 800 μέτρα. Θα είναι λίγο σαν μια ασθενής βροχής. Το πρώτο κύμα θα κρύβει τον κίνδυνο αυτό και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα-βράδυ και μετά θα περάσουμε σε αυτό το διάλλειμα»

Κλείνοντας, ο κ. Λέκκας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες αλλά και στις αρχές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την Δευτέρα και την Τρίτη.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ