Συντυχάκης: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού για την ακρίβεια

Petite Perle 300×250

Η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας, ωστόσο, οι σκληροί δείκτες επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο: την εγκληματική πολιτική που ασκείται με τα πρωτόκολλα της ανοσίας και την πλήρη απουσία μέτρων προστασίας της υγείας του λαού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky» το βράδυ της Παρασκευής 21 Γενάρη.

Σημείωσε πως στην πράξη η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι κυβερνήσεις σε άλλες χώρες, έχουν επιλέξει την ανοσία της αγέλης για τη διαχείριση της πανδημίας. Είναι εγκληματική πολιτική και δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία ούτε με την ατομική ευθύνη, ούτε με την αυτοδιάγνωση, ούτε με τα πρόστιμα.

Λύση είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με την πρόσληψη μόνιμων υγειονομικών. Κατήγγειλε την εχθρική στάση της κυβέρνησης έναντι των ανεμβολίαστων – που στην υγεία τούς απειλεί με απολύσεις, αντί να ακολουθήσει μία πολιτική πειθούς, ιχνηλάτησης και εξήγησης της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Η στάση της κυβέρνησης είναι ύποπτη γιατί με αυτό τον τρόπο προμηνύει το νέο ΕΣΥ με λιγότερους υγειονομικούς και εισβολή των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα.

Οσον αφορά την ακρίβεια που ταλανίζει τον λαό, κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης που υπόσχεται αυξήσεις – ψίχουλα από τον Μάϊο, οι οποίες έχουν ήδη εξανεμιστεί ενώ δεν προχωρά σε μέτρα που θα ανακούφιζαν πραγματικά τον λαό, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης στο όνομα των δημοσιονομικών στόχων. Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει δύο μισθούς τον χρόνο από το μπαράζ των ανατιμήσεων. 

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε πως αυτή η συζήτηση είναι μία βολική συζήτηση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η ακρίβεια, η πανδημία κλπ.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, δεν έχουν κάποια στρατηγική διαφοροποίηση, μαζί ψήφισαν για τα Rafale και τις φρεγάτες, συμφωνούν με το Ταμείο ανάκαμψης, την πράσινη οικονομία και τη ψηφιακή εποχή Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, με μία διαφορετική διακυβέρνηση. Αυτά τα κόμματα είναι που ψήφισαν μία σειρά μνημόνια, έχουν εφαρμόσει αντιμνημονιακούς νόμους και έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να απορρίψει αυτά τα κόμματα και στις εκλογές και στους καθημερινούς αγώνες και να συμπορευθεί μαζί του για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του.Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ