Στυλιανίδης: «Αργία σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Βοιωτία και Κυκλάδες»

Petite Perle 300×250

Τι θα γίνει με τα σχολεία, τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα ΜΜΜ και την τηλεκπαίδευση την Τρίτη (25/1).

Νέες ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, για την εξέλιξη και τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», λέγοντας πως αύριο Τρίτη (25/1) κηρύσσεται αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες και Κρήτη.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό.

Στις περιοχές αυτές που ανέφερε δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοίβρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των οδηγών που βρίσκονται στην Αττική Οδό, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τη μεγάλη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων και με συνδρομή του ΕΚΑΒ και εθελοντών, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ