Ο ιερέας απολογείται σήμερα για τον βιασμό της ανήλικης – Στο φως και νέες καταγγελίες

Petite Perle 300×250

«Με ρωτούσε ποια στάση μου αρέσει» αποκάλυψε γυναίκα για τον 37χρονο ιερωμένο – Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ίσως η ανήλικη «τον είχε ερωτευτεί» – Κανονικά οι ανακρίσεις στα δικαστήρια παρά την κακοκαιρία.

Αντιμέτωπος με τις ανακριτικές αρχές θα βρεθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης μαθήτριας του, στο κατηχητικό στα Κάτω Πατήσια. Η απολογία του, εκτός απροόπτου θα δοθεί κανονικά, καθώς παρά το γεγονός ότι οι εργασίες στα δικαστήρια ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας, οι ανακρίσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σειρά αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού και συγκεκριμένα βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να έστελνε και να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Μάλιστα, η σημερινή απολογία του 37χρονου θα δοθεί, υπό το βάρος των νέων καταγγελιών που έρχονται στο φως για έκνομη και αποτρόπαια δράση του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει το Πανελλήνιο, αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει στην θεία της για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του κατηγορούμενου. Συγκεκριμένα, η 17χρονη, σήμερα, κοπέλα περιγράφει στην κατάθεση της ότι οι ασελγείς πράξεις τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Βάσει της καταγγελίας του κοριτσιού ακολούθησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

«Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση το κορίτσι και προσθέτει: «Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου…».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, το η ανήλικη γνώρισε τον κατηγορούμενο τον Νοέμβριο του 2019 στο κατηχητικό, όπου πήγε έπειτα από προτροπή της θείας της. Εκεί ο 37χρονος φέρεται έπειτα από κάθε κατήχηση, φέρεται να την απομόνωνε και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί, τη βίαζε λέγοντας της ότι στο πρόσωπο του θα βλέπει τον πατέρα της και το δάσκαλο της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 37χρονος βίασε την κοπέλα τουλάχιστον επτά φορές ενώ παράλληλα προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Μετά τη σύλληψη του ιερέα, στο φως ήλθαν και νέες καταγγελίες για έκνομη δράση του. Μεταξύ αυτών η αποκαλυπτική μαρτυρία γυναίκας, η οποία περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Star τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου όταν τον γνώρισε. «Άρχισε να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλική μου ζωή, όπως ποια στάση μου αρέσει, αν με ικανοποιεί ο άντρας μου, αν θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό γιατί είμαστε στον οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί» ανέφερε η συγκεκριμένη γυναίκα για να προσθέσει: «Μου έλεγε να ακολουθήσω τους κανόνες και να είμαι υποταγμένη στον ίδιο, αλλιώς δεν μπορούσα να γίνω πνευματικό παιδί του».

Αρνείται τις κατηγορίες

Μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος αρνείται τα αδικήματα που του έχουν απαγγελθεί, ενώ ο δικηγόρος Ανδ. Θεοδωρόπουλος με δήλωση του ανακοίνωσε χθες πως παραιτείται από την υπεράσπισή. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 37χρονος και η οικογένειά του, του απέκρυψαν στοιχεία.

Από την πλευρά ο ιερέας, αρνείται το βαρύ κατηγορητήριο για βιασμό της 17χρονης κοπέλας. «Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει» φέρεται να υποστηρίζει.

Ακόμη, φέρεται να αναφέρει πως η ανήλικη ίσως τον είχε ερωτευτεί και τον κατήγγειλε επειδή εκείνος δεν ανταποκρίθηκε! «Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί» έχει υποστηρίξει ο ιερέας προσθέτοντας ακόμη τα εξής: «Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

Πηγή: protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ