Υπόθεση βιασμού ανήλικης από ιερέα: Στον ανακριτή ο 37χρονος για την απολογία του – Τι υποστηρίζει

Στον ανακριτή μετέβη λίγο πριν τις 12 το πρωί της Τρίτης ο 37χρονος ιερέας που λειτουργούσε στο ναό του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια και ο οποίος συνελήφθη κατόπιν της καταγγελίας 17χρονης για βιασμό.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι αθώος και αναμένεται να αποδώσει στην απολογία του την καταγγελία σε οικονομικά κίνητρα, διατεινόμενος μάλιστα πως ίσως η καταγγέλλουσα «τον είχε ερωτευτεί».

«Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει» ισχυρίστηκε ο ιερέας στον Alpha.

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει» προσέθεσε.

«Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ, ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;» συνέχισε.

Ο συνήγορός του, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του κοριτσιού, έχει επίσης δηλώσει πως είναι της μόδας αυτού του είδους οι καταγγελίες, που γίνονται δηλαδή μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποτιθέμενη πράξη.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις αυτές, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ