Αρνιακός: Η «Ελπίδα» θα φύγει… τελευταία από την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» φαίνεται ότι θα φύγει… τελευταία από την Κρήτη, όπως ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρνιακός, χθες η κακοκαιρία προχώρησε στην Εύβοια, στις Κυκλάδες ενώ η Κρήτη και τις προηγούμενες ημέρες είχε φαινόμενα και κυρίως βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα, περιμένουμε χιονόνερο στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Λασίθι, χιόνια στα βουνά και στους 3 ορεινούς όγκους της Κρήτης από τα 200-300 μέτρα και πάνω θα έχει χιόνι, βορειοδυτικούς ανέμους στο Ηράκλειο, βορειοδυτικούς στα Χανιά και στο Λασίθι μέχρι 5-7 μποφόρ στο Ηράκλειο, λιγότερα στα Χανιά και στο Λασίθι μέχρι 5-6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 8 σε Ηράκλειο και Χανιά και μέχρι 7 στο Λασίθι.

Την Πέμπτη αναμένεται να σταματήσει η κακοκαιρία στα Χανιά αλλά θα συνεχιστεί με μικρότερη ένταση στο Ηράκλειο και από το απόγευμα θα έχουμε ηλιοφάνεια με συννεφιά και ασθενείς ανέμους ενώ στο Λασίθι όλη την ημέρα να έχουμε βροχές στα πεδινά, χιόνια στα Λασηθιώτικα και κρύο. Την Παρασκευή αναμένεται βελτιωμένος καιρός στα Χανιά και στο Ηράκλειο και τα τελευταία χιόνια θα πέσουν στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4, 7 και 7 βαθμοί αντίστοιχα ενώ από το Σάββατο αναμένεται βελτιωμένος καιρός σε όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Κλείνοντας, ο κ. Αρνιακός σημείωσε πως σήμερα και την Πέμπτη αναμένεται η μεγάλη ένταση της κακοκαιρίας στο νησί. Πρώτα στα Χανιά, μετά στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ