Σ. Βαρδάκης: «Απαραίτητη η επάνδρωση και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζαρού»

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζαρού, προχώρησαν  οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή φορέων των πρώην δήμων Ζαρού και Ρούβα και της πρώην κοινότητας Καμαρών.

Στη σχετική επιστολή, οι φορείς κάνουν λόγο για σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας στην περιοχή, με τους κατοίκους της «Πάνω Ρίζας» να νιώθουν ανασφάλεια για τις περιουσίες τους, αλλά και την ίδια τη ζωή τους. 

Το κτίριο που στεγαζόταν ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαρού, ο οποίος επόπτευε μια ολόκληρη ορεινή περιοχή άνω των 7.000 κατοίκων, έχει μείνει να ρημάζει, καθώς ο Σταθμός είναι χρόνια τώρα κλειστός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο αυτό είναι ιδιόκτητο, αφού έχει χτιστεί με έξοδα των κατοίκων της περιοχής και έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Γι' αυτό και οι φορείς αιτούνται την επάνδρωση και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζαρού.

«Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό, να εξετάσει την επιστολή και να μας ενημερώσει αν προτίθεται να επανδρώσει τον Αστυνομικό Σταθμό Ζαρού και με ποιο χρονοδιάγραμμα», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης μετά την κατάθεση της αναφοράς στη Βουλή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ