Απεβίωσε ο ιδρυτής της αλυσίδας Μetro Παντελής Παντελιάδης

Petite Perle 300×250

Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και είχε πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας.

«Εφυγε» σήμερα ο ιδρυτής του ομίλου Metro, Παντελής Παντελιάδης.

Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και είχε πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας. Παιδί φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά».

Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη METRO εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2016, σε μία σημαντική στιγμή για την ιστορία της, η METRO ΑΕΒΕ αποκτά την αλυσίδα Βερόπουλος, που ιδρύθηκε το 1973 και οι δύο ιστορικές, ελληνικές εταιρείες ενώνονται δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά.

Η απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Βερόπουλος αύξησε τα σημεία πώλησης My market σε 225, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Στη νέα εποχή της, η METRO απασχολεί πάνω από 10.600 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

«Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. Επιπλέον, η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στη μνήμη του στο έργο ανασχεδιασμού της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού Χαλκιδικής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ