Η Τροχαία ζήτησε το κλείσιμο της Αττικής Οδού από το πρωί της Δευτέρας και οι αρμόδιοι αρνήθηκαν -Διαψεύδει η εταιρεία

Petite Perle 300×250

Έγγραφο-ντοκουμέντο της Τροχαίας, που ζητούσε από την Αττική Οδό να κλείσει ο δρόμος πολύ νωρίτερα από ό,τι έγινε, παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Ωστόσο η εταιρεία διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η Τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η εταιρεία δεν αποδέχθηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η σύμβαση του κράτους με τη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττική Οδού, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την Τροχαία (δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της, δηλαδή, η Τροχαία, αν δεν το ζητήσει η εταιρεία), κάτι το οποίο, από ό,τι φαίνεται, έγινε στις 2:00 το μεσημέρι, όπως δείχνει το σχετικό έγγραφο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή, τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέος τύπου, δεν είναι μικρά ούτε ευέλικτα, και δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών.

Διαψεύδει η Αττική Οδός

Σε ανακοίνωσή της η Αττική οδός διαψεύδει πάντως την πληροφορία.

«Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε».

«Χαλασμένο τηλέφωνο»

Στις συνεννοήσεις της Τροχαίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία φαίνεται, σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ότι υπήρξε και ένα «χαλασμένο τηλέφωνο», προκειμένου να ληφθεί μια καίρια και σημαντική απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση, που φαίνεται ότι ελήφθη στις 2:00 το μεσημέρι, είναι μόνο για τα βαρέος τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.

Το κρίσιμο σημείο της τελευταίας σύσκεψης

Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία και φορείς, όπου συζητήθηκε αν θα πρέπει να κηρυχθεί αργία ή τηλεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όπως ξεκίνησε η συζήτηση έτσι τελείωσε. Μάλιστα, κάποιοι που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Θα μας διαλύσουν αν γίνει όπως στην περίπτωση στον "Μπάλο"». (Σ.σ.: με τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπου και κηρύχθηκε αργία, έκλεισε ο Κηφισός και δέχθηκαν σκληρή κριτική για τη συγκεκριμένη απόφαση).

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ