ΣΥΡΙΖΑ Χερσονήσου: Δεν αποδεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Petite Perle 300×250

Το ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού που εδρεύει στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, αποτελεί έναν από τους λίγους δημόσιους, αλλά πολύ σημαντικούς φορείς τουριστικής εκπαίδευσης, με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο, καλύπτοντας την αγορά εργασίας με πολυπληθές και ικανό εργατικό δυναμικό.

Οι εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και το ξενοδοχείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και παραμένει εδώ και πολλά χρόνια κλειστό, φαίνεται να έχουν γίνει «στόχος» ιδιωτικών συμφερόντων. Η «Χρυσή Ευκαιρία» φαίνεται ότι εμφανίστηκε τη μέρα του φονικού σεισμού του Ηρακλείου στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε και οι μηχανικοί έκριναν ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζει τη σχολή.

Παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματός μας από τον Σωκράτη Βαρδάκη που μαζί με το Νίκο Ηγουμενίδη και το Χάρη Μαμουλάκη ζητούν από το Υπουργείο να δώσει λύση στη στέγαση των σπουδαστών και του Διοικητικού Προσωπικού, το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά.

Το αποκορύφωμα της αδιαφορίας και της αναλγησίας του Υπουργείου Τουρισμού, αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη της Υφυπουργού, η οποία δήλωσε ότι σχεδιάζεται η παραχώρηση της λειτουργίας της Σχολής σε ιδιώτη, με πληρωμή μάλιστα των καθηγητών από το κράτος.

Για το θέμα έχουν παρέμβει φυσικά και τα συνδικάτα, όπως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Σωματείο Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Βοηθητικού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου, στα οποία στεκόμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το κόσμημα του Δήμου μας.

Καλούμε στην προσπάθεια αυτή, να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή και άλλοι φορείς της περιοχής, καθώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται αν η Σχολή δεν λειτουργεί ουσιαστικά εδώ και 4 μήνες.

Απαιτούμε, να παραμείνει η λειτουργία της Σχολής υπό δημόσιο έλεγχο και να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος λειτουργίας της εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χερσονήσου, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει υποστεί το υπάρχον κτήριο, με σκοπό να επιστρέψει η Σχολή στο «φυσικό» της χώρο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ