Τηλεργασία σε Δημόσιο-επιχειρήσεις, τηλεκπαίδευση τα σχολεία, πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα-σούπερ μάρκετ

Με ειδικό καθεστώς αναμένεται να λειτουργήσουν μια ακόμα ημέρα, εκπαίδευση, καταστήματα και δικαιοσύνη, στην Κρήτη, μετά και την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδας και των προβλημάτων που δημιούργησε.

Ετσι, για ακόμη μία μέρα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα υπάρχουν τροποποιήσεις στη λειτουργία πολλών υπηρεσιών, παρότι η σημερινή μέρα δεν έχει κηρυχθεί ως «αργία» στις πληγείσες -από τον χιονιά- περιοχές.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε 2ήμερο γενικής αργίας, οπότε και δεν λειτουργούσε τίποτα σε όλο το νησί, αλλά και σε όλες τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από σφοδρές χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την περιφέρεια Κρήτης αλλά και Αττικής ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση. Σημειώνεται ότι ορισμένα σχολεία στην Κρήτη, θα λειτουργήσουν δια ζώσης κανονικά σε όσους δήμους ανακοινώθηκε και τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο στα σχολεία στα οποία οι δήμοι ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

2. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Στο δήμο Ηρακλείου ωστόσο και αναφορικά με την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη οι απομακρυσμένοι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι Σταθμοί στις περιοχές:

• Παλιανή• Ασίτες• Δαφνές• Κυπαρίσσι• Πανεπιστήμιο. 

Οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά.

3. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ