Ένταση στη Βουλή: «'Οχι» Τασούλα σε Ανδρουλάκη -Αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ για να συνεδριάσει η ΚΟ- Δεν θα παρέμβει στη συζήτηση

Petite Perle 300×250

Ένα απροσδόκητο εμπόδιο συνάντησε το ΚΙΝΑΛ στο αίτημα που κατέθεσε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα Γερουσίας της Βουλής την Κυριακή για να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 απόψε, αρνήθηκε το αίτημα να διατεθεί η αίθουσα γεγονός που οδήγησε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μ. Κατρίνη.

«Μαθαίνουμε ότι σε ένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν δίνεται για συνεδρίες κοινοβουλευτικής του επιτροπής αίθουσα για να γίνει συνεδρίαση του και θα ήθελα να ακούσω και από τα υπόλοιπα κόμματα όλους εκπροσώπους των πτερύγων της Βουλής για το αν συμφωνούν σε αυτή την ατυχή πρώτη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε ο κ. Κατρίνης.

Απαντώντας ο κ. Τασούλας σημείωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να του δοθεί η αίθουσα την Κυριακή το μεσημέρι όταν θα αρχίσει η αντίστροφη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και φανταστείτε ένα κόμμα να κάνει ταυτόχρονα κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως ξέρετε το κανάλι της Βουλής ποτέ δε μεταδίδεται κοινοβουλευτική ομάδα όταν γίνεται συνεδρίαση της ολομέλειας, πόσο μάλλον στην κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Γι' αυτό είπα ότι την Κυριακή το μεσημέρι δεν μπορεί να συνεδριάσει μέσα στη Βουλή και να βρίσκει ομάδα του ΚΙΝΑΛ την ώρα που θα αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία ομιλίας των πολιτικών αρχηγών. Ούτε να θυμώσω θέλω ούτε κάτι άλλο θέλω να διαφυλάξω μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτή που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το να γίνονται μέσα στη Βουλή διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις. Προφανώς δεν έχω λόγο όταν γίνεται κάτι τέτοιο εκτός κοινοβουλίου. Προφανώς ήταν να μην γίνει αυτή διαδικασία αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης θα δυσαρεστηθεί αφάνταστα αν μάθει τις αποφάσεις αλλά δεν μπορώ να του κάνω τέτοιες κινήσεις όταν η Βουλή έχει τέτοια κορυφαία διαδικασία».

« Για λόγους αρχής θα μπορούσατε να πείτε ότι από δω και στο εξής κύριε πρόεδρε. Δεν μπορεί να υπάρχει ενός ανδρός αρχή», ανταπάντησε ο κ. Κατρίνης.

Δεν θα παρέμβει στη συζήτηση ο Ανδρουλάκης

Σημειώνεται ότι ό Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να πάρει το λόγο στη Βουλή, αφού παρά το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δεν είναι βουλευτής.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σκόπευε… να κάνει με τον τρόπο του την ομιλία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούσε ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και το βίντεο να «μοιραζόταν» στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να υπάρχει διαθέσιμη και η δική του παρέμβαση για την συζήτηση αναφορικά με την πρόταση μομφής.


Πηγή: iefimerida.gr –

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ