Έντονη αντίδραση ΚΙΝΑΛ: Αντιδημοκρατική η απόφαση Τασούλα -Τα κόμματα να πάρουν θέση

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μην παραχωρήσει την αίθουσα της Γερουσίας για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Σε μια πύρινη ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική» την απόφαση Τασούλα κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις» και καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:
«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Related Articles