Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές – Τηλεργασία στο Δημόσιο

Petite Perle 300×250

Επιστροφή στην κανονικότητα σήμερα Παρασκευή για εκατοντάδες μαθητές της Κρήτης, καθώς πολλές σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση τη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και την Τοπική Κοινότητα Μαράθου, όπου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρουσώνα θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα.

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί, η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με τηλεργασία το Δημόσιο 

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα και για σήμερα Παρασκευή. 

Εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας για όσους υπαλλήλους είναι δυσχερής η μετακίνησή τους προς τον τόπο εργασίας τους και εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.

Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της Υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας,  ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια 

Η αναστολής εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Κρήτης ισχύει και για σήμερα λόγων των εντόνων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου: 

1) Αποσύρονται και δεν θα εκδικασθούν οι υποθέσεις του Α' και του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και οι υποθέσεις του Μονομελούς
Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου της αυριανής δικασίμου (27-1-2022)
2) Αποσύρονται και δεν θα εκδικασθούν οι υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου της δικασίμου της 28-1-2022 (Παρασκευή).
3) Δεν θα εκφωνηθούν οι πολιτικές (αστικές) υποθέσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου (ασφαλιστικών μέτρων) που έχουν προσδιορισθεί για
την δικάσιμο της 28-1-2022 (Παρασκευή).
4) Δεν θα εκφωνηθούν οι πολιτικές (αστικές) υποθέσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που έχουν προσδιορισθεί για την δικάσιμο της 28-1-
2022 (Παρασκευή)".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ