ΛΑΣΥ: Έπεσαν οι μάσκες της περιφέρειας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους και τους πλημμυροπαθείς του Πλατανιά Χανίων.

Petite Perle 300×250

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Κρήτης

"Έπεσαν οι μάσκες στο περιφερειακό συμβούλιο στις 27 Γενάρη για τον ρόλο που παίζει η περιφέρεια ως κομμάτι του κράτους, το οποίο έχει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Ειδικότερα, είναι πολιτικά απαράδεκτο ότι η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να φέρει ως θέμα το αίτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων της ΠΕ Ρεθύμνου, για την ενίσχυση του δικαστικού  αγώνα  που έχουν ξεκινήσει και να στηρίξει την παραμονή τους στη δουλειά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της.

Για το θέμα αυτό,  η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει σχετική επερώτηση, απαιτώντας το περιφερειακό συμβούλιο να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα. Δηλαδή ότι οι συμβασιούχοι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες δεν έρχονται να καλύψουν «κατεπείγουσες ανάγκες», αλλά καλύπτουν χρόνια κενά, που είναι εκατοντάδες. Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Μανουσάκης,  τόνισε ότι η δουλειά είναι δικαίωμα και κατήγγειλε την υποκρισία της περιφερειακής αρχής, που από τη μια κάνει τον Πόντιο Πιλάτο για τους εργαζόμενους και από την άλλη παραδίδει τις υπηρεσίες της στους ιδιώτες, με όχημα τη ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ και τους τεχνικούς συμβούλους.  Στηλίτευσε τον εμπαιγμό η περιφερειακή αρχή να δικαιολογεί την εχθρική της στάση στους εργαζόμενους, επικαλούμενη τη «νομιμότητα» με βάση το Σύνταγμα και υπενθύμισε ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν στη συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η απαγόρευση της μονιμοποίησης συμβασιούχων.

 Επιπλέον, με κυνισμό περιφερειακή αρχή (ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ) και μείζων αντιπολίτευση (ΝΔ) αρνήθηκαν τη στήριξη στους πληγέντες από τις πλημμύρες του 2019 στην περιοχή του δήμου Πλατανιά.  Συντάχτηκαν με την κοροϊδία της κυβέρνησης για τους κατοίκους που τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ως «κίτρινα». Οι κάτοικοι αυτοί, παρατημένοι από το κράτος,  καλούνται να αρκεστούν σε αόριστες υποσχέσεις για την αποκατάσταση και τις αποζημιώσεις. Κι αυτό γιατί προϋπόθεση για χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για τις λαϊκές οικογένειες που καταστράφηκαν είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων. Με απλά λόγια «ζήσε Μάη μου»!

Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης,  Αλέκος, Μαρινάκης μετέφερε το δίκαιο και εύλογο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και του ίδιου του δήμου Πλατανιά να υπάρχει η δυνατότητα να αποζημιωθούν οι παραπάνω ιδιοκτήτες κατ' αναλογία με όσα ισχύουν για τα «κόκκινα κτίρια». Ανέδειξε την ενιαία ευθύνη κυβέρνησης – περιφέρειας τόσο για το μέγεθος της καταστροφής στον Πλατανιά, λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, όσο και για το ότι οι κάτοικοι του Πλατανιά βρίσκονται σε αδιέξοδο, χωρίς καμία διασφάλιση για το πότε και εάν θα αποζημιωθούν. 

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Κανένα συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα και στους εκπροσώπους τους στην περιφέρεια. Γι' αυτούς οι λαϊκές ανάγκες είναι κόστος και όφελος είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων. «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», με τον αγώνα του, που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ