Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στην εστίαση – Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται

Petite Perle 300×250

Η σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, κυρίως σε ότι αφορά την εστίαση.

Η χαλάρωση των νέων περιορισμών που αποφασίστηκαν θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό,  επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο, όμως παραμένει ένας περιορισμός και αυτός είναι ότι η διασκέδαση επιτρέπεται μόνο για καθήμενους.

Επόμενο βήμα τα γήπεδα

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα γήπεδα λέγοντας πως το μέτρο με το 10% και το πλαφόν των 1.000 φιλάθλων παραμένει, ωστόσο το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είχε ισχύ μέχρι τις 31/1, αυτό παρατείνεται έως και τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων ως ακολούθως:

Αναφορικά με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ