Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες του Ηρακλείου τη Δευτέρα

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Αποφάσισαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον κόμβο του Γιόφυρου και στον κόμβο των Πεζών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι αγρότες του Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε στις Αρχάνες. Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον κόμβο του Γιόφυρου στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί, ενώ μία ώρα νωρίτερα αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στον κόμβο Πεζών.

Αγρότες Ηρακλείου σύσκεψη

Στη σχετική κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου επισημαίνονται τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Γενάρη, η μαζική και επιτυχημένη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Ηρακλείου, στις Αρχάνες. Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν αγρότες από όλες τις περιοχές του νομού Ηρακλείου, αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι αγροτοκτηνοτρόφοι και συνολικότερα τα αγροτικά νοικοκυριά. Αναφορές έγιναν στην ακρίβεια, στο κόστος παραγωγής, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, τις ζημιές που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία, και στην ανάγκη για συνολικότερη στήριξη των αγροτών. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε η ανάγκη για αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που θα απαντάνε στη κοροϊδία της κυβέρνησης που πετάει ψίχουλα, για να μην υπάρξουν διεκδικήσεις.

 Η σύσκεψη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στο νομό καλεί τον αγροτόκοσμο να βγει στους δρόμους και να δώσει αγωνιστική απάντηση, τονίζοντας ότι μόνο με τον αγώνα μας, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις!

Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Γενάρη, στις 10, στον κόμβο των πεζών και στις 11 στο κόμβο Γιοφύρου!

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα.

-Μειωση του κόστους παραγωγής στα αγροτικά εφόδια και το αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο

-Κανενα χαράτσι για τις ενστάσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες.

– Εξόφληση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, άμεσα

– Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο που κλέβει το όνομα της τσικουδιάς από τους αμπελουργούς.

– Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας!

Πηγή: cretalive

Related Articles