Στον Άρειο Πάγο για τη δολοφονία στο Αντισκάρι

Petite Perle 300×250

Περίπου ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση και σε δεύτερο βαθμό για την ανθρωποκτονία του Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι το 2014 και ο ένας εκ των τριών καταδικασθέντων προσφεύγει στον Άρειο Πάγο κατά της ομόφωνης απόφασή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, πρόκειται για τον ένα εκ των δύο που καταδικάστηκαν σε ισόβια για το φονικό που είχε συγκλονίσει το νησί. Η διαδικασία αναμένεται να γίνει στις 15 του ερχόμενου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε αποφασίσει την ενοχή και των τριών δραστών. Το δικαστήριο απορρίπτοντας ομόφωνα τα αιτήματα περί χορήγησης ελαφρυντικών επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης στους δύο κατηγορούμενους (τον τότε 39χρονο και τον τότε 33χρονο), ενώ στον τότε 31χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών κατά πλειοψηφία.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 23 Μαρτίου 2014, όταν το θύμα με τον γιο του βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, με τους δράστες να βρίσκονται σε άλλο αυτοκίνητο που κινούταν σε αντίθετη κατεύθυνση.

Μετά από λογομαχία (το θύμα τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη), δύο από τους δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, προκάλεσαν φθορές στο ΙΧ του θύματος και στη συνέχεια επιτέθηκαν στον άτυχο 51χρονο, ξυλοκοπώντας τον με μαγκούρες μέχρι θανάτου.

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ